Jag tillverkar det
Du vill ha
FRI FRAKT
FRÅN 1 000 KR
På svenska In English
Priser i: 
Payson logo

Om repet


Pilgrimsreps produkter tillverkas av polyesterrep, ett väldigt slitstark material som klarar stora tyngder och därför lämpar sig väldigt bra till hästutrustning. Det är också lätt att rengöra och kräver i princip inget underhåll till skillnad från läder. Jag har därför valt att inte använda läder över huvud taget till mina produkter, eftersom jag anser att polyesterrep har så pass många fördelar jämfört med läder.

En av de få "nackdelarna" med polyesterrep skulle, beroende på hur man ser det, kunna vara att det är för hållbart. Om en häst som har på sig utrustning gjord av polyesterrep fastnar, försöker slita sig loss när den står uppbunden eller liknande kommer utrustningen med största sannolikhet inte att gå sönder och kan orsaka allvarliga skador. Tänk därför på att aldrig lämna en häst utan uppsikt när den har reputrustning på sig, du bör till exempel absolut inte släppa lös en häst i hagen med en repgrimma på sig och jag rekommenderar inte heller att binda upp en häst i repgrimma i en transport eftersom det kan vara svårt att ingripa snabbt om det skulle hända något.Färger och tjocklekar

Repgrimmor, träns och liknande tillverkar jag av 6 mm tjockt rep som finns i 13 olika färger: svart, brun, natur, gul, orange, röd, vinröd, rosa, lila, marinblå, blå, grön och mörkgrön. (OBS, färgerna kan se något annorlunda ut i verkligheten.)


Till ledrep, tyglar med mera kan du välja mellan 10 och 14 mm tjockt rep beroende på om du vill ha ett lite tunnare och lättare rep eller ett grövre och tyngre. Båda dessa rep finns för närvarande i 4 färger: svart, röd, blå och grön.Alla rep ovan är så kallade "dubbelflätade" rep, vilket innebär att de består av ett flätat ytterhölje med en flätad kärna inuti. Denna konstruktion ger dubbelflätade rep mer tyngd och "känsla" än andra typer av rep och gör att du kan förmedla signaler till din häst på ett tydligt och effektivt sätt.Till dekorativa knopar och andra detaljer använder jag 3 mm tjockt rep utan kärna som finns i 15 olika färger: svart, brun, natur, silver, vit, gul, orange, röd, vinröd, rosa, lila, marinblå, blå, grön och mörkgrön. Mer information om dekorativa knopar och andra detaljer gjorda av 3 mm rep hittar du på sidan Om flätade knopar och andra detaljer.


Slutligen använder jag 1 mm tjockt snöre till tagling, det vill säga till att linda runt knytändarna på repgrimmor, träns med mera. Detta snöre finns i 6 olika färger: svart, vit, gul, röd, blå och grön.
Här nedan kan du se en jämförelse över alla fem reptjocklekarna jag använder till mina produkter.