Jag tillverkar det
Du vill ha
FRI FRAKT
FRÅN 1 000 KR
På svenska In English
Priser i: 
Payson logo

Om Pilgrimsrep och mig


Pilgrimsrep startades i april 2014 i den lilla byn Åsmundgården i centrala Jämtland. Företaget är ett enkvinnoföretag, så här får du alltid personlig kontakt och förvinner inte i mängden. Det är alltså jag som svarar på dina frågor, jag som tar emot din beställning och jag som tillverkar dina repgrejor.

Men vem är då ”jag”? Jo, jag som driver Pilgrimsrep heter Malin Carnland och är 28 år. Jag har hållit på med hästar större delen av mitt liv, har en egen häst som heter Pilgrim, bor på en gård och är en riktig lantistjej.

Med en bakgrund som engelsk ryttare kom jag för ett flertal år sedan in på natural horsemanship och knöt min alla första egna repgrimma till Pilgrim. Jag upptäckte då vilket praktiskt material rep är och hur roligt det är att tillverka saker av rep, men i takt med att detta intresse växte började jag också inse hur begränsat utbudet av reputrustning till häst är här i Sverige. Nästan all hästutrustning som finns att köpa här är gjord av läder och de få repgrejor som faktiskt finns är ofta importerade färdigtillverkade och kan inte anpassas efter kundens önskemål. Det tycker jag är fel.

Jag bestämde mig därför för att starta en ”reprevolution”. Genom Pilgrimsrep vill jag visa hur otroligt mycket man kan göra av rep och ge alla Sveriges djurägare möjligheten att kunna välja precis det ni vill ha. Jag har därför produkter i många olika varianter och färger och om jag inte har exakt det du är ute efter specialtillverkar jag det åt dig. Det finns inte mycket jag inte kan göra, så var inte rädd att fråga! Det enda undantaget är att jag inte tillverkar saker av läder, eftersom själva målet med mitt företag att föra fram rep som ett alternativ till läder.

Det är tack vare min häst Pilgrim som jag började tillverka reputrustning och idén till detta företag växte fram. Det är också Pilgrim som får stå ut med att vara ”försökskanin” när jag testar mina nya repskapelser och utan honom hade detta företag troligtvis aldrig blivit till, så jag valde därför att kalla företaget ”Pilgrimsrep” efter honom.

Tack för att du tog dig tid att besöka min hemsida och läsa denna lilla berättelse. Hör gärna av dig om det är något du undrar över eller vill göra en beställning.

- Malin Carnland